Als jij een huisdier hebt, dan is de kans groot dat je er niet aan moet denken dat dit dier iets overkomt. Niet alleen zou het vreselijk zijn om je hond, kat of ander dier te moeten missen, ook wanneer het dier alleen al gewond zou raken, kan dat in vele opzichten veel problemen opleveren. Hoe ga jij bijvoorbeeld de kosten van de dierenarts betalen als je dier een operatie moet ondergaan? Deze kosten kunnen snel oplopen en niet zelden komen mensen in de problemen omdat zij het niet over hun hart kunnen krijgen om hun dier niet te laten helpen, maar dat zij ook niet genoeg buffer hebben. Herken jij jezelf in deze situatie? Dan is het tijd om eens te kijken naar een huisdierenverzekering. Dit is namelijk veruit de beste manier om niet alleen je huisdier de zorg te kunnen geven die het nodig heeft, maar ook om te voorkomen dat jij in de financiële problemen komt.

 

Wat biedt een huisdierenverzekering

Stel je voor, je hebt een hond. Deze hond wordt op een dag aangereden. Gelukkig leeft je hond nog, maar het is gelijk duidelijk dat hij iets heeft aan zijn poot. Je haast je naar de dierenarts en na een grondige controle van je hond, krijg je te horen dat de hond geopereerd moet worden. Als je ooit een honden verzekering hebt afgesloten, dan kun je deze inzetten om de kosten van de operatie te betalen. Let wel, een verzekering betaalt niet alle kosten, maar vaak tachtig procent van alle gemaakte kosten. Dit zorgt er echter wel voor dat jij maar een heel klein deel van de totale kosten hoeft te betalen. Dat kan heel veel problemen schelen. Kijk daarom eens of zo’n verzekering iets voor jou kan zijn.

 

Wat dekt de verzekering allemaal?

Een huisdierenverzekering werkt in principe bijna net zo als een ziektekostenverzekering voor mensen. Heeft je huisdier hulp nodig van een dierenarts, dan worden de kosten hiervan meestal vergoed. Let er wel op dat bijvoorbeeld een castratie niet door de verzekering gedekt wordt. Deze kosten komen voor jou rekening. Blijkt dat jouw huisdier niet meer te redden is, dan kun je je huisdierenverzekering ook aanwenden om je trouwe viervoeter te laten inslapen. Dat is uiteraard niet een scenario dat je wilt, maar je dier onnodig laten lijden is ook niet iets dat je zou moeten willen.

 

Sluit je verzekering online af

Wil jij graag een huisdierenverzekering afsluiten? Dan kun je even naar de site van een gerenommeerde verzekeraar gaan zoals bijvoorbeeld Univé. Deze verzekeraar biedt tal van verzekeringen waaronder ook een verzekering voor je kat of je hond. Lees de voorwaarden van je polis even goed door zodat je goed weet wat je wel en niet vergoed krijgt. Heb je eenmaal de perfecte verzekering voor je huisdier samengesteld, dan kun je deze met een paar klikken op je muis afsluiten. Univé stuurt je dan zo snel mogelijk de polisvoorwaarden toe zodat je die later nog een keer op je gemak kunt doornemen.